ГЕО ЕНЕРГИЈА

Замрзнете во зима и пот во лето

НИКОГАШ ПОВЕЌЕ!

Со фабриката за геотермално греење и геотехнологијата, Сокерхузен 1 и 2 и Гејзер ќе ги искористат предностите на топлината и студот на земјата. Која е исклучително економична и во голема мерка климатска неутрална алтернатива за греење. За време на зимата, топлината се извлекува од подножјето каде циркулирачката течност во затворен систем се загрева со подземните води (на длабочина од околу 300 метри). Како што започнува летото, складираната ладна е собрана како „замрзнување“ и карпата и може да се користи за регулирање на температурата во куќата.

https://www.youtube.com/watch?v=-bfIMvUfgvA

Зачувана карпа и студ за совршена внатрешна клима

Општо, постојат два различни начина за искористување на гео-енергијата за топлина и ладење. Складирање на бушотини значи дека поголемиот дел од енергетските бунари се дупчат во одредено подрачје што го формира јачината на енергијата. Аквифер-системот е погоден во области богати со вода и често се користи за поголеми згради, како што се болници, аеродроми или други големи објекти. Гео-енергетскиот / геотермалниот принцип е едноставен. Во текот на зимата, топлината се извлекува од карпата или подземните води и темел се лади неколку степени. Како што започнува летото, складираната ладна е собрана како „замрзнување“, а карпата или подземните води постепено се загреваат и станува извор на топлина следната зима.

Имате прашања во врска со нашите услуги?
Јавете се на: +46-709-320-402
или пополнете ја формата подолу.